• Mi az amit ilyenkor sokat kell enni, vagy éppen keveset?...

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktorur/Nő...a napokban diagnosztizáltak nálam refluxot, enyhe asztmával, elsavasodást, továbbá helicobakter pylorit baktériumot a gyomorban. Két kérdésem volna:  mivel kaptam erre a baktérium kiölésére antibiotikumot: Klacidot, és amoxicyllint, + még az emilánt. /szó szerint ez egy lószérum igy együtt. De szeretnék kigyógyulni ebből, és az orvos utasitását betartom, de mivel állandóan keserü a szám és a szedés óta nincs megfelelő étvágyam sem. Félek bajt okoz igy ez a sok gyógyszer. Szeretném tudni, hogy melyek azok az ételek amelyeket ajánlatos ezek szedésekor fogyasztani, és melyek amelyeket nem ajánlatos a kura alatt. A másik kérdésem, ha kigyógyulok ebből a baktériumból, és ezáltal a savasodás is egyensulyba kerül a lugositással, és ennek következményeként nem fog égni a gyomrom, mely által az enyhe aszthmám sem fog akkor sulyosbodni?? Nem értem egyébként a légzésfunkcióm 80 %-os volt,  ez inkább nem hörghurut? Hál isten nem fulladok, csak krákogok, harákolok  és mindig ott van valami hurut a torkomban.... Köszönöm szépén a válaszukat. Tisztelettel 59 éves nő.

         

        WEBBeteg szakértő válasza a Helicobacter pylori témában

        A Helicobacter pylori hatékony eradikációjához sajnos ez a magas dózisú, kombinált antibiotikus kezelés szükséges, különben a siker aránya nagyban csökken. A kúra alatt ehet bármit, bár az erősen fűszeres, csípős ételek illetve a szénsavas italok nem javasoltak. Ami viszont jótékony hatású, az a pre- és probiotikumok használata (Progastro825) már az antibiotikus kúra alatt. HA valóban a savas reflux okozza enyhe asthmáját illetve léguti tüneteit, akkor 3 havi dupla dózisú savcsökkentő terápia mellett ezen panaszainak is meg kell szünnie vagy legalábbis mérséklődnie.



        Kérdés: 2010-04-30 13:06:48; Megválaszolva: 2010. április 30., 13:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: