• Reflux műtét

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor ur! Kerdesem a reflux mutetere vonatkozik.Azt hallottam, hogy akar 10-15 evre is megoldast hoz, illetve van akinel a GERD soha nem ter vissza.Igaz ez?Illetve reflux mutet utan elmulnak a puffadas, savas felbofoges, es hanyinger tunetei?   Koszonettel Marta

        WEBBeteg szakértő válasza a reflux témában

        Kedves Kérdező!

        Igen, a reflux műtét eredményezhet végleges gyógyulást. Ezt főként azon betegeknél várható, akiknek típusos refluxos panaszai vannak, esetleg társuló rekeszsérvvel. Emelett részletes funkcionalis kivizsgálás szükséges a műtét előtt (24 órás pH mérés, nyelőcső-manometria). A műtéti siker nagyrészben függ a megfelelő indikációtól.

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus



        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-07-28 16:06:45; Megválaszolva: 2009. július 28., 16:06

        Tudjon meg többet: reflux

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! A kérdésem a következő. Szakrendelésen voltam gyomortükrözésen, mivel nagyon fáj a gyomrom hónapok óta. Megállapították, hogy gyomorhurutom van. Mintát is vettek a gyomromból, mert felmaródásom is van, de nem találtak...
        Tisztel Dr úr! Reflux miatt 1,5 hete Esomeprazol sandoz 20 mg gyógyszert szedek valamint reflux diétán vagyok. Javulni látszik a probléma, viszont fogászati kezelésre kell mennem, ahol a gócfogam kezelik. így valószínűleg antibiotikumot fogok...
        Tisztelt Doktor Úr! Problémám, hogy 3-4 éve gyomorfájdalommal fordultam orvoshoz ahol különböző vizsgálatok után megállapították, hogy reflux betegségem van. Erre a Controloc nevű gyógyszert kaptam kezelésként ami ideiglenesen...
        Tisztelt Doktor Úr! Panaszaim:émelygés,(étkezés után enyhül), savasság, enyhe köhögés. 8 évvel ezelőtt diagnosztizáltak rekeszizomsérvet, refluxot és nyombélfekélyt. Kezelés után helyrejött. 4 évvel ezelőtt epekövet is...
        Mit jelent,hogy a hasi aorta szakasosan látható,hepar kissé nagyobb,kissé fokozottabb reflex
        Tisztelt Ildikó! Egy szokatlan kérdéssel fordulok Önhöz. Olyan jelenséget figyeltem meg magamon, hogy közepes mennyiségű alkohol fogyasztása mellett, vagy azután rövid időn belül kóla üdítőt fogyasztva szinte minden alkalommal gerinctáji...
        Kedves Doktornő! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy az elmúlt hónapban nagyon magas volt a gyomorsavam. A torkomban sajnos gombóc érzésem van. Ezt már régen is éreztem és elmúlt. A mostani nagyobb problémàm az lenne, hogy elég sokat...
        Tisztelt Doktor Úr! Elkeserédesemben fordulok Önhöz,mert már mindent kipróbáltam,rengetek féle gyógyszert beszedtem, voltam tükrözésen(gyomor,bél)és semmi nem segít,mert a gyomorsavra eddig felírt összes gyógyszer mellékhatásai mind...
        Kedves Doktor úr! Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy az elmúlt hetekben sokszor gombócót érzek a torkomban, de úgy veszem észre hogy nem állandó. Az állam alatt van egy kemény csomó szerű valami ami nem fáj és elugrik amikor megnyomom....
        Szép napot. Az lenne a problémám, hogy reggel hiába mosok fogat, egész nap kellemetlen a lehelletem. A reflux témában tettem fel ezt a kérdést, de nem biztos ,hogy a gyomorsav miatt lenne. 2 hónapig szettem reggel este quamatelt, de nem hatott. Azt...
        Tisztelt Plósz Doktor Úr! 2 hete vettek Chromogranin A vért tőlem. Az eredményem: 87,8, alsó érték: 19,4, felső 98,1. Erre azért volt szükség, mert sokat fájt a hasam, görcsöltem, hasmenésem volt, sőt még gastroscopia utáni befújt...
        Kedves Dr. Plósz János! Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy az elmúlt hetekben, gombóc érzés van a torkomban és olyan érzésem van mintha slájm lenne a torkomban. Nyeléskor nem fáj a torkom, viszont amikor csak nyálat nyelek sajnos nem...
        Tisztelt doktor úr! Kérem irja meg nekem legyen szíves a lelet laikus számára is értelmezhető szövegét. Reflux beteg vagyok. Mikroszkópikusan antrum típusú nyálkahártya részletek láthatók, melyek felszínén focalisan mirigy hyperplasia...
        Hosszabb ideje, egész nap keserű szájízem van. Este nem érzek semmi különöset. A nyelvemen enyhe zöldes lepedéket látok. Mit tegyek?
        Voltam gyomortükrözésen mert állandóan megy a hasam, fáj a gyomrom, feljön a gyomorsavam és köldökkörüli fájdalmaim vannak, és megállapították hogy nyelőcső fekélyem van, és nem zár jól az izom a gyomornál. Az viszgáló orvos felírta...
        Tisztelt Doktor Úr. 2004-ben crohn betegséget állapítottak meg nálam.26 kg fogyás hasmenés ,hányás, vastagbél tükrözés után szteroidos kezelést kaptam.Folyamatos gyogyszeres kezelés mellet 2005-ben hasi tályog miatt vagbél és petefészek...
        Tisztelt Dr. Plósz János! A problémám a következő: étkezéseket követően állandó hányinger érzésem van, az esetleges böfögést némi gyomortatalom is kíséri. A jelenséget hastájon, annak bal oldalán tompa fájdalom kíséri, ám ez nem...
        Tisztelt Doktor Úr! Két évvel ezelőtt egy stresszes időszakot követően 1,5 hónap alatt 4kg-ot fogytam. Ekkor több gyomorsavam termelődött, amely Gaviscon szedésére rendeződött. Azonban az elveszett kilókat nem tudtam visszaszedni....
        Tisztelt Doktor Úr. Hasi panaszaim 1 hónapja keletkeztek amikor is idegeskedtem, és vettem be akkori megfázásomra gyulladáscsökkentőt aztán a háziorvosom gastroenterológiára küldött. És ezt állapították meg : A nyelőcső lefutása norm.,...
        Üdvözlöm! Nov.11.től nem fáj a torkom,de időnként krákognom kell.Ez egyre gyakoribb.Az orvosom felírta az Esomeprazolt,amit beszedtem.A krákogásom maradt.Gégész látott:nincs savas felmaródásom,nincs tumorom,gége gyulladásom van.Kaptam Lendin...