• Gyermekemnek reflux betegsége van

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!

        Kislányomnak, aki júliusban 4 éves kiújult reflux betegséget állapítottak meg a 24 órás Ph-mérés után. Sajnos ebből a 24 órából csak 9 sikerült, mert álmában kitépte, de így is értékelhető volt az eredmény. Először a refluxot másfél éves korában állapították meg neki. Gyógyszeres kezelésként akkor Motiliumot kapott (3*1/3), de idővel abbahagytuk, mert rendbe jött a gyerek. Igaz nem voltunk az 1 éves kontrollon, de panaszmentes volt a kislányom. Mitől alakulhatott ki újra? Örökölheti-e a hajlamot? Nekem 16 évesen kezdődő gyomorfekélyem volt és most is szokott égni  a gyomrom. Ki lehet-e nőni vagy állandó gyógyszerszedés szükséges? Jelenleg Motiliumot (3*1/3) és Losacot (1*1 10mg) szedünk. Azt mondták a kórházban, hogy alsó és felső refluxa van. Ez mit jelent?

        Válaszát várom!

        Tisztelettel:

        Fehér Andrea

         

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a reflux témában

        Kedves Andrea!

        A kétéves kor után is meglévő refluxnál hosszútavú, évekig tartó kezelésre
        lehet számítani. Valószínű, hogy közben is voltak tünetek, de ez nem
        mindig egyertelmű a szülő számára és egyébként is jellemző a betegségre a
        hullámzó lefolyás. Családi halmozódás megfigyelhető ebben a betegségben
        is. Az alsó és felső reflux kifejezést én nem szoktam használni, valószínű
        arra utaltak, hogy nemcsak gastro-oesophagealis (gyomor és nyelőcső közötti), hanem duodenogastricus (nyombél és gyomor közötti) reflux is van.

        Üdvözlettel: Dr. Nemes Éva gyermekgyógyász, gastroenterológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-25 20:15:39; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 14:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
      • Hirdetések
      • Infografika és videó