• Égető érzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor No/Ur! a kovetkeo problémával fordulok Onokhoz. Már egy jo ideje égeto erzest erzek a mellkasomban, a szegycsont tájékán. Elég sokszor elofordul. Van hogy egy hétig aztan nem érzem aztan ujra. Hallottam már a reflux betegségrol, ez az lenne? Ez mennyire sulyos betegség, ha nem fordul vele valaki orvoshoz? Magátol nem szunik meg?Válaszát elore is koszonom!

        WEBBeteg szakértő válasza a reflux témában

        Tisztelt Kérdező!

        Panaszai alapján lehet reflux-betegsége. Ez azt jelenti, hogy a nyelőcs-gyomor közötti záróizom nem működik rendesen és a savas gyomortartalom visszajut a nyelőcsőbe, égő. maró érzést okozva. Magától életmódi változások hatására gyógyulhat a betegség (gyakori kis étkezés, evés utén 1 óráig nem szabad lefeküdni, kávé, kakaó kerülése, ágyban fejvég megemelés, szénsavas italok tilalma). Súlyos esetben a nyelőcső alsó részében felmaródások képződhetnek, majd évek alatt a krónikus gyulladás miatt nyelőcső-szűkület illetve hámelváltozás jöhet létre, mely fokozott nyelőcsőrák-kockázattal jár.

         

         Dr. Plósz János

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-27 23:13:50; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 19:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
      • Hirdetések
      • Infografika és videó