• Gastrooesophagealis reflux, oesophagetissel

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kb. 2 éve estem túl gyomortükrözésen. A diagnózisban a kérdés címe, illetve erosiv oesophagitis állt. 2x20 mg Parietet, 3x1 TABLETTA Motiliumot és Pulvius alc port kaptam rá. Motilium helyett milyen más gyógyszert szedhetnék még? Nem igazán éreztem hatását. Illetve kérdésem az lenne még, hogy mikor kellene mennem tükrözésre? 20 éves vagyok. Sajnos jelenleg is mellkasi fájdalmam van, szegycsontomnál. Gyakran gyullad be a garat ill. gégém is, rekedt is gyakran vagyok. Esetleg van ezeknél hatásosabb gyógyszer is erre a problémára? Mert sajnos igen kellemetlen minden nap ez az érzés, főként a gyakori nehézlégzés, felbüfögés, kóros ásítozás. Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a reflux témában

        Tisztelt Kérdező!

        Ennél hatásosabb terápiát nem tudok javasolni, jelenleg gyógyszeresen ezen lehetőségeink vannak. Javaslom, hogy végeztessen funkcionális vizsgálatokat (nyelőcső-nyomásmérés, nyelőcső pH-metria), ha ezek is igazolják a savas refluxot, esetleg anti-reflux műtét jöhet szóba.

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János gastroenterológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-03 12:51:56; Megválaszolva: 2011. augusztus 18., 10:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: