• Reflux mellett hányingerem van

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Nekem már több éve megállapították a reflux betegséget. Most jelenleg Protenexa 30 mg-os gyógyszert szedek. Ami a problémám, hogy a savas érzés egyáltalán nincs, viszont hányingerem van. Előtte a Refluxon nevezetű gyógyszert szedtem egy darabig jó volt az is, de utána ott is jelentkeztek a hányinger tünetek. Már kétszer voltam gyomortükrözésen. Kérdésem, hogy ez a hányinger is a refluxtól lehet? Fogyni nem fogytam, elég sokat böfögök, de a sav miatti fájdalom nincs, se gyomorfájás. Köszönöm előre is válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a reflux témában

        Tisztelt Kérdező!

        A reflux betegség alapvetően a gyomortartalom kóros visszaáramlása a nyelőcsőbe. A savcsökkentők ezt nem akadályozzák meg, de a betegek jelentős részénél a savas pH megszüntetésével a panaszok is megszünnek, illetve a nyelőcsőgyulladás javulásával csökken a reflux mértéke is. Önnél valószínűleg nagyobb mértékű ez a visszaáramlás és ez okozza a hányingert is. Javasolt a savcsökkentő  kiegészítése nyelőcső és gyomormotilitást serkentő szerekkel (Domperidon EP, Cerucal). Ez utóbbi a hányingert is csökkentheti.

        Dr. Plósz János


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-30 23:12:10; Megválaszolva: 2011. augusztus 12., 08:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: