• szövettan értékelése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor ur!Szeretném ha ki elemezné számomra a gyomortükrőzés után vett szövettani eredményemet Mikroszkopos leirás:A metszetekben több gyomor-corpus tipusu nyálkahártya részlet látható,ezekben interstitialisan minimális idült lobosodás jött létre.Egyéb patognomikus eltérést vagy malignitás jelét nem láttam.Helyenként a felszínen mérsékelt foveoláris hyperplasia alakult ki.Aki tükrözött orvos nem irt fel semmit viszont a körzeti orvos rabeman tablettát irt fel.Az lenne a kérdésem hogy mit jelent ez a szövettan és a gyógyszer javitana e rajta?A gyomrom mindennap fáj tehát szeretném a tanácsát kérni!Köszönettel :Mónika

        Dr. Plósz János válasza a szövettan témában

        A szövettan tulajdonképpen élettani képet ír le, tehát amiatt nem lenne szükség gyógyszeres kezelésre, azonban a panasz oka más is lehet (nyombélhurut, reflux), szóval ha a gyógyszer javít az állapoton, érdemes használni.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. augusztus 10., 21:07; Megválaszolva: 2017. augusztus 11., 07:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: