• Reflux kezelése. Mikor lesz eredményes?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Weborvos! Hónapok óta enyhe reflux betegséggel küzdök, amit acidwell tabletta szakaszos szedésével sikeresen kordában tartok, ám az elmúlt hetekben a gyógyszer mellőzése miatt napokig erős refluxos gyomorsavvisszafolyásom volt, ami a torkomban gyulladást okozott (kaparó torok, ami köhögésreflexet vált ki). A gyógyszer újbóli alkalmazása a visszafolyást kezelte, viszont a torokkaparásom nem szűnik (4 napja tart az acidwell kúra). A torkomra strepsils cukorkát szopogatok, de csak ideiglenesen múlasztja el a tüneteket. A kérdésem az volna, hogy kb mennyi idő után állhat helyre a torkom, illetve mennyi idő után keressem fel a háziorvost ezügyben? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a Reflux, GERD témában

        1-2 hetet még nyugodtan adhat a gyógyszernek. Addigi is gyakori, kis étkezések, ágyban fejvég megemelése, szénsavas italok kerülése javasolt.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. március 10., 18:21; Megválaszolva: 2017. március 14., 07:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: