• Reflux vs. Alkohol

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cím! Kérdésem a következő lenne. Het 1 pohár sör Ön szerint beleférne-e a következő problémákkal, vagy semmiképpen sem javasolná a fogyasztását. Más alkoholt nem fogyasztok, csak sörös blogot vezetek így kínos a sör kóstolás (egyelőre nem merek) Panaszok: rekeszsérv kizáródással, egyéb gastritis, gastroesophagelis reflux oeshopagitissel. Köszönettel: Egy aggódó sörös

        Dr. Plósz János válasza a reflux témában

        Kétségtelen, hogy a szénsavas italok kerülését javasoljuk reflux-betegségben, de véleményem szerint, ha általában sikerül betartani az életmódi javaslatokat( gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések, ágyban fejvég megemelése, étkezés után függőleges testhelyzet megtartása), akkor az alkalomszerű sör kóstolás simán beleférhet.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. március 08., 16:52; Megválaszolva: 2017. március 14., 07:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: