• Reflux okozza a panaszokat?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A panaszom 3 hete kezdődött. Olyan érzésem van a torkomban, minta megakadt volna valami. (Nem gombóc érzés) Jártam a háziorvosomnál aki nem látott semmit, így továbbküldött gégészetre. Egy hét múlva volt csak rendelés, pont előtte leforráztam a torkom egy pohár hideg gyümölcslével így be is gyulladt, fájt. A gégészeten a doktornő egy gégetükörrel benézett a torkomba, de semmi mást nem látott csak a gyulladt garatot és nyelvgyököt, így írt fel antibiotikumot és arra kért az idegentest érzéssel ne foglalkozzam.... Mivel a panaszom nem múlt és nagyon zavaró számomra, felkerestem egy magán fül orr gégészt aki szintén gégetükörrel és laringoscoppal próbált vizsgálni, már amennyire tudott az öklendezés miatt. Ő úgy látta, hogy minden rendben, békés ép garat, ép hangszálak. Ahogy kérdezgetett kiderült, hogy 2 éve enyhe refluxot diagnosztizáltak nálam gyomortükrözéssel. A doktor úr szerint ez okozhatja az idegentest érzést a torkomban. Valószínüleg felmaródott a nyelőcső. A kérdésem az, hogy ha felmaródás okozza ezt akkor annak nem kellett volna látszódnia? Illetve mikor várható, hogy elmúlik ez az érzet? Előszedtem a savlekötőt és elkezdtem szedni.Esetleg javasol újabb gasztroenterológiai vizsgálatot? Sajnos nem tudok megnyugodni, pedig már 2 orvos is látott.

        Dr. Árki Ildikó válasza a Reflux témában

        Tisztelt Kérdező! Reflux okozhatja a panaszt,gasztroenterológiai vizsgálat javasolható, amelynek keretében megbeszélheti az orvossal, hogy szükséges-e újabb gastroscopia, illetve milyen terápiát kellene választani a többféle típusú és hatóanyagú készítményekből.


        Dr. Árki Ildikó
        Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Árki Ildikó

        Kérdés: 2015. január 18., 22:32; Megválaszolva: 2015. január 21., 20:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Szavazzon Ön is, kié legyen Az év praxisa a Kárpát-medencében cím!
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó