• Reflux - félek a gyomortükrözéstől

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Eddig nem tudtam, mi lehet a gond, de egyre többet tudok meg erről a betegségről, és a tüneteim pontosan megegyeznek. Állandóan ég a torkom, sok a gyomorsavam, főleg fekvő helyzetben a legrosszabb. Függ attól, hogy mit ettem. Félek orvoshoz fordulni, mivel már 2 évvel ezelőtt gyanította az orvosom, de félek a gyomortükrözéstől. Más módon nem lehet megállapítani, hogy tényleg reflux-e?

        WEBBeteg szakértő válasza a reflux, gyomortükrözés, endoszkópia témában

        Lehetséges az úgynevezett PPI-teszt, ami azt jelenti, hogy tükrözés nélkül elkezdjük a refluxnak megfelelő savcsökkentő terápiát. Ha pár hét alatt megszűnnek a panaszok, adottnak vehetjük a diagnózist, és mehet tovább a megkezdett kezelés. Endoszkópia csak akkor szükséges, ha riasztó tünet jelentkezik (nagy fogyás, vérzés, hányás, láz).

        Üdvözlettel: 
        Dr. Plósz János gastroenterológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-23 21:43:34; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 07:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: