• A csuklás tünete a refluxnak?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        10 éves fiam 2,5 éves kora óta szenved reflux betegségben.A nyelőcső alsó szakaszáról már két ízben távolítottak el polipot,aminek a szövettani eredménye szerencsére negatív lett.Idén májusig 2x10mg-os Losecet szedett,de azóta felemelték 2x20mg-osra,mert a nyelőcsövén a felmaródások nem javultak.A gyerek nagyon gyakran csuklik,főleg ha sokat mozog(szerencsére eleven),és eléggé étvágytalan ugyanakkor nem igazán veszít a súlyából,pedig lényegesen kevesebbet eszik,mint pl. egy éve.A gyakori(heti 2-4) csuklás miatt kell aggódnom,vagy ez természetes ennél a betegségnél? A gyomra nem szokott fájni.Köszönettel!

        Dr. Plósz János válasza a reflux témában

        Ha egyéb panasz nincs, és spontán megszűnik a csuklás, aggodalomra nincs ok, a reflux lehet a hátterében.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. november 21., 19:03; Megválaszolva: 2011. november 22., 12:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: