• Reflux betegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kérdésem mit jelent,hiogy a gyomornyálkahártya duzzadt és baloldalt kisebb felszinesen erodalt is. Előre is köszönöm válaszát.

        Dr. Boros Miklós válasza a reflux témában

        Tisztelt Kérdező! A leírt lelet a gyomorsav termelődés problémájára és a gyomor-bél rendszer funkcionális zavarára utal. Első lépésként kerülje a szénsavas italokat, fűszeres ételeket. Csökkentse az egyszerű szénhidrát arányát. Alkohol- és dohányzási tilalom. Alkalmazzon probiotikus kúrát. Naponta legyen 5 étkezés és minden nap mozogjon legalább fél órát. A tünetek függvényében kell elindítani a gyógyszeres kezelést, emiatt keresse fel háziorvosát.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. november 13., 11:26; Megválaszolva: 2011. november 15., 17:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: