• Pszichés betegség lehetséges szervi okai?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kérdésemre pszichiáter szakértő válaszát várom. A barátomnál 2. pszichotikus epizódot követően paranoid skizofréniát diagnosztizáltak. Ezt a diagnózis én sok fenntartással és kérdőjellel kezelem. Az előzményekről és körülményekről azt kell tudni, hogy negatív tünetei sose voltak, a 2 pszichózis hasonló tünetekkel zajlott (hallucinációk, téveszmék), de a 2 epizód között 4,5 év telt el, ebből fél évig szedett gyógyszert. Most 41 éves. Amikor a zártosztályon kezelőorvosát a lehetséges szervi okokról kérdeztem, agyi elváltozásokat és anyagcserebetegségeket sorolt fel lehetőségként. Egyik sem kizárt, tekintve hogy kamaszkorában átesett egy vírusos agyhártyagyulladáson, és világéletében rengeteg cukrot evett, ehhez képest sose tudott hízni. Természetesen az akut ellátás keretein belül nem volt lehetőség a szükséges kivizsgálásokra, így most kell mindennek nekikezdeni. MRI időpontot már kaptunk, kérem adjon tanácsot, milyen más vizsgálatok indokoltak még, és merre induljunk (háziorvos?). Előre is köszönöm!

        Dr. Veress Dóra válasza a paranoid skizofrénia témában

        Kedves Uram! Ha a kórházban nem tudták elvégezni ezeket a vizsgáaltokat, akkor a háziorvost kellene felkeresniük és csináltatni egy laborvizsgálatot, vérképet, vércukor mérést, pajzsmirigyhormon vizsgálatot. Ezen kívül javasolt a koponya MR/CT.


        Kérdés: 2011. november 01., 17:30; Megválaszolva: 2011. november 03., 00:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: