• Gyászreakció, elengedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Egy számomra kedves, hozzám közel álló férfinek szeretnék segíteni. Már közel 3 éve meghalt a felesége, egy véletlen baleset során, 25 évet töltöttek együtt boldog házasságban. Az eszével már tudja, h tovább kell lépnie, és új életet kell kezdenie, de a szíve még nem engedi, kb két hónapja megismerkedett egy hölggyel, minden rendben volt, amíg nem került egyre közelebb hozzá, de azután, bűn tudata lett, úgy érzi megcsalta a halott feleségét, és most véget akar vetni ennek a kapcsolatnak, hogyan tudnék neki segíteni, hogy túljusson ezen a fázison, az elengedésen, lehet e ezt egyáltalán gyorsítani? Vagy hagyni kell, és majd megoldódik minden magától?

        Dr. Veress Dóra válasza a gyász, halál témában

        Kedves Kérdező! Általánosságban azt szoktuk mondani, hogy a gyászhoz kapcsolódó érzelmi reakciók 6 hónap alatt lezajlanak. Ennyi idő nagyjából elég az elengedéshez. A 3 év ennél jóval több, és az új kapcsolat felett érzett bűntudat is azt mutatja, hogy valami nincs rendben az ismerősével. Mindenképp azt javaslom, hogy keressen fel egy pszichológust, és annak segítségével próbálja feldolgozni felesége elvesztését.


        Kérdés: 2011. október 22., 21:58; Megválaszolva: 2011. október 26., 10:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: