• Állandó hányinger

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/Nő Egyszer általános iskolában a napköziben miközben nevetgéltem a barátnőimmel,egyszer csak öklendeztem egyet.majdnem oda hánytam.Utána kb egy-két hétig erősebb hányingerem volt és később is.Eleinte esténként jött rám aztán meg össze vissza...volt amikor szinte egész napokat szenvedtem vele. most végeztem 12.et és még mindig azota is nagyon gyakran hányingerem van.majd hogy nem minden nap.legtöbbször gyogyszer nélkül elmulik,de néha inkább kérek rá.nemtudom meddíg birom.egyszerüen nem merek uj dolgokat kiprobálni,szerepelni,nagy tömegbe menni,föleg ha tudom hogy nehezen vagy egyáltalán nem tudok kimenekülni.Ezalatt a sok év alatt egyszer-kétszer hánytam de akkor tényleg beteg is voltam,de az erős hányingerek ellenére is azon kivül soha.anyáék szerint bemesélem magamnak,ideges vagyok,valamitől félek...de ha jo kedvem van akkor is rámjöhet a hányinger.általában nem társul hozzá semmilyen más tünet de néha szokott fájni a gyomorszájam de nem olyan nagyon erősen.volt amikor már annyira hányingerem volt hogy éreztewm hogy jön és égett a fejem meg szédültem de akkor sem volt semmi pedíg gyogyszert sem szedtem be.Legyen szíves valaki megmondani hogy mitől lehet ez.Előre is köszönöm!

        Dr. Veress Dóra válasza a hányinger témában

        Kedves Kérdező! A biztonság kedvéért el kellene mennie kivizsgáltatni a háziorvoshoz, hogy biztosan nem szervi ok (reflux, gyomorfekély, stb) okozza a hányingert. Ha nem találnak semmilyen nyilvánvaló okot a jelenség hátterében, akkor lehet szorongásos tünetre gyanakodni, ebben az esetben pedig pszichológushoz kellene fordulni.


        Kérdés: 2011. szeptember 12., 00:05; Megválaszolva: 2011. szeptember 13., 14:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: