• Adhatok e az autista kisfiamnak joghurtot?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Elvegeztek egy intollerancia tesztet,mi szerint a kisfiamnak semmit nem szbad enni ,amit eddig hajlando volt megenni,sajnos a tejtermekek is 3 plusszosak,kiveve a joghurtot es az amerikai sajtot,ezek egyetlen plusszt sem kaptak.Az autistaknal alltalaban a tejfeherje okoz gondot,igy a dietetikus tanacsara,kihagytam az etrendjebol.Sajnos erre a kisfiam ugy reagalt ,hogy szinte egesz nap kiabalt es megallas nelkul rohangaszott ,egy het utan a helyzett meg azzal sulyosbodott hogy kb 10 percenkent elkezdett szelentgetni.3 hetig vartam ,de mivel semmi sem valltozott ,ujra kezdtem adni a joghurtot.Naprol napra nyugodtabb lett.Sajnos meg mindig gyakoriak a szellentesek es gyakran kiabal.Adhatom e tovabbra is a joghurtot vagy esetleg tud valamilyen gyogyszert ajanlani?Probiotikumot mar probaltam,de nem valltozott semmi tole.Az orvosunkhoz is fordultam mar ,de o nem tudott tanacsot adni. :(

        Dr. Varga Tamás válasza a autizmus témában

        Tisztelt Kérdező! Diétás tanácsot hozzáértő szakembertől(ditetikus, anyagcserével foglalkozó szakorvos)kérjen, elvileg ők értenek ehhez a legjobban. ÉN nem hiszek igazán a diétákban autimus esetén, azt a kevés ételt, amit általában fogyasztanak még tovább szűkíteni!? Mérlegelni kell, hoz-e annyi javulást!


        Dr. Varga Tamás
        pszichiáter

        Dr. Varga Tamás

        Kérdés: 2011. szeptember 10., 15:45; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 21:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: