• Altató problémák

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Válaszoló! A kérdésem gyökere 25 évvel ezelőttre nyúlik vissza. 15 évesen hiperaktív voltam, édesanyám kezelhetőbb, engedelmesebb gyereket akart, elvitt pszichológushoz. Altatót írt fel, Noxyront. Addig szedtem, amíg ki nem vonták forgalomból, este egy szemet, és nagyon jó volt. Azonnal altatott, nem kellett végigcsinálni vele a természetes elalvás előtti várakozást. Amikor megszüntették, végigpróbáltattak velem mindent, a Stilnox ígéretes volt, de most, 15 évvel később már este 3 szem sem hatékony. Azt szeretném tudni, hogy létezik-e valamilyen azonnal ható szer, ami elaltat, de nincs hosszú hatása (átalvási problémáim nincsenek)? Sajnos érzem, hogy már a 3 szem sem elég, emelnem kellene az adagot, de egy vagyonba kerül. Semmi mellékhatása nincs, sem a memóriámat, sem a másnapi szellemi- testi frissességet nem befolyásolja. Sokan visszasírják a barbiturát tartalmú Noxyront, kérdeném, van-e esély arra, hogy létezik hasonlóan gyors hatású altató, vagy beszerezhető-e a Noxyron esetleg más néven, vagy külföldön? Válaszát előre is megköszönöm, további sikeres munkát kívánok, üdvözlettel: F. A.

        Dr. Varga Tamás válasza a altató témában

        Tisztelt Kérdező! Valószínűleg nem szerezhető be. Igazi rövid hatású szer a Dormicum. Ezekhez a szerekhez hozzá lehet szokni, hatásuk idővel csökken, adagot emelni kell. Hosszútávon nem szerencsés szedni. Más, alternatív megoldásokat próbáljon keresni: mozgás, relaxációs technikák...


        Dr. Varga Tamás
        pszichiáter

        Dr. Varga Tamás

        Kérdés: 2011. szeptember 10., 09:11; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 20:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: