• Nárcisztikus anya

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Az édesanyámmal gyermekkorom óta való problémát az utóbbi hónapokban sikerült úgymond diagnosztizálni,hogy a tünetek és tapasztalatok,élmények alapján valószínőleg a nárcisztikus személyiségzavarról van szó.Mármint ő az,és én ettől rettenetesen szenvedek,lányom 4 éves,most válok a férjemtől,bennem is kialakultak olyan személyiségproblémák az anyám által,amik az életemben az alkalmazkodásomat befolyásolják.az életem rettegés és félelem,hogy ugyanolyan leszek,vagyok,mint az anyám,de én igazán próbálom nem továbbadni ezt a gyerekemnek.párkapcsolatban azonban erőtlennek érzem magam az évtizedek óta tartó kisebbségi érzés,stb miatt,nem tudok szeretetet elfogadni,alkalmazkodni,stb.mit tegyek?

        Dr. Veress Dóra válasza a személyiségzavar témában

        Kedves Kérdező! Az édesanyja viselkedési mintáit, esetleg személyiségzavarát nem felétlenül örökölte, de elképzelhető, hogy ezek nyomot hagytak az ön személyiségén. Ezek a "torzulások" személyiségtesztekkel kimutathatók és pszichoterápiával sikeresen korrigálhatók. Keressen fel egy pszichológust és beszéljék meg a lehetőségeket.


        Kérdés: 2011. augusztus 28., 17:05; Megválaszolva: 2011. augusztus 29., 23:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: