• Étvágytalan gyermek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Milyen gyógyszert írhatna fel a háziorvos étvágytalanságra, ezt szeretném a Dr. nőtől megkérdezni egy 3,5 éves gyereknek ? Már voltunk mindenféle kivizsgáláson negatív az eredménye mindegyiknek, pszichológushoz irányítottak minket, de ennek is kevés hatása volt. Már szinte mindenféle vitaminkészítményt próbáltunk. de ennek is kevés hatása volt. Főtt kaját egyáltalán nem eszik üres levesen kívül, vajas mézes kenyér 2 szelet a napi adag és 2-3- joghurt.Sajnos ez már a család idegeit is kezdi felőrölni. Tanácsot szertnék kérni mit csinálhatnék még ?

        Dr. Veress Dóra válasza a táplálkozás, étvágytalanság témában

        Kedves Asszonyom! Ugyan nem írta, hogy hány kilós ez a 3.5 éves kisfiú, de ha szervileg minden rendben van vele, akkor én nem aggódnék az Önök helyében. Ilyen korú gyerekeknél előfordul, hogy szinte semmit sem esznek, mégis jól vannak. Javaslom, hogy ne idegeskedjenek a kicsi táplálkozási szokásai miatt, kínáljanak neki mindig egészséges és tápláló ételeket, legyen meg a lehetősége választani ezekből, de ne eröltessenek semmi. Ha éhes lesz, úgyis enni fog. Emellettt kapjon folyadékot bőven, de ne cukros üdítőket. Ha a levesnek a levét megeszi, már az is jó!


        Kérdés: 2011. július 26., 17:50; Megválaszolva: 2011. július 28., 01:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: