• Állandó koncentrációs zavarban szenvedek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Koncentrációs zavaraim vannak, ami a munkám végzésében akadályoz.Képtelen vagyok figyelni, folyton elkalandoznak a gondolataim.Gépiesen csinálom amit kell, utána pedig képtelen vagyok visszaemlékezni hol hibáztam.Nem új keletű probléma, soha nem tudtam egyetlen dologra koncentrálni.Még egy filmet sem tudok úgy végignézni, hogy legalább 5x ne álljak fel, és menjek ki a szobából.Bármennyire is szeretnék figyelni arra hogy mit csinálok, nem megy.Olyan munkát végzek, ahol mind a 12 órában nagyon kell figyelni, mert ha tévedek a hiányt én fizetem.Pénztáros vagyok egy benzinkúton, és bizony volt már rá példa hogy elnéztem valamit visszaadásnál, és hiányom lett.Nem tudom hogy ez betegség e, vagy csak a stressz okozza.Ha betegség, hová lehet fordulni, vagy én magam mit tehetnék?Biztos másnál is előfordul hogy téved, elnéz valamit, de nálam túl gyakori. Köszönöm. Barcziné Nagy Mária

        WEBBeteg szakértő válasza a koncentrációs képtelenség témában

        Kedves Mária! A koncentrációszavar önmagában nem betegség, legfeljebb valamilyen betegség tünete. Ha szervi betegségekre gondolunk akkor felmerül a pajzsmirigy betegség, vérszegénység, vitaminhiány, szívelégtelenség, máj- és vesebetegségek, a menopauza is esetleg szóba jöhet már az ön korában. A lelki okok közül a túlzott stressz, valamilyen szorongásos betegség, hagulatzavar jön szóba. Mivel számos dolog okozhat koncentrációs képtelenséget, ezért először a testi okokat kellene kizárni, majd ha minden lelete negatív, akkor a lelki okokat kellene kivizsgáltatni.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. július 22., 12:19; Megválaszolva: 2011. július 23., 00:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: