• Mániás Depreszió.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő.! olyan kérdéssel fordulok önhöz ami nem igazán tiszta a számomra.! nem régóta ismertem meg a a páromat nagyon normális rendes aranyos egyéniség és most 1 2 hónapja derült ki hogy már 26 éves kora óta a mániás depreszióba szenved.! Nem igazán tudom ezt a dolgot kezelni.! Ezért fordultam önhöz hogy tudna e nekem ebbe segíteni hogy miként hogyan kezeljem ezt a dolgot.! Igazából nem igazán tudom mivel is jár ez a betegség,lehet ezt a betegséget tünet mentesíteni,ha rendszeresen betartja a gyógyszerek szedését,de most tapasztalataim alapján a párom szedi a gyógyszert de vannak amikor tisztán tud gondolkodni és van amikor nem is tudja mit beszél és beképzel magának dolgokat.! Nem tudom mi tévő legyek Tudna nekem ebbe segíteni tanácsot adni.! előre is köszönöm válaszát

        Dr. Veress Dóra válasza a bipoláris zavar témában

        Kedves Kérdező! A mániás depressziónak sok megnyilvánulási formája lehet, így nem tudom megmondani, hogy az Ön partnere esetében mire kell számítani. Lehet, hogy többnyire depressziós és csak egyszer volt mániás, de az ellenkezője is igaz lehet. A legegyszerűbb az volna, ha megkérdezné a barátnőjét vagy annak családját, hogy mivel szokott járni a betegség? A tünetek karbantarthatóak jól beállított gyógyszereléssel, de mindig lehetnek olyan periódusok, amikor valamilyen okból gyógyszert kell váltani, vagy módosítani kell a dózison. Ezek az időszakok a tünetek felerősödésével járhatnak. A választottjának úgy tud a legtöbbet segíteni, ha támogatja őt a mindennapokban, meghallgatja a problémáit, figyelmezteti, ha a tünetei erősödnek, stb. Az is segíthet Önnek, ha megkérdezi a párját, hogy ő minek örülne, mit vár Öntől?


        Kérdés: 2011. július 14., 21:26; Megválaszolva: 2011. július 16., 23:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: