• Gyakran olyan üresnek, értéktelennek és jelentéktelennek érzem magam-Pszichológus válasza érdekelne

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        20 éves vagyok, amióta az eszemet tudom küzdök némi súlyproblémával, de folyamatosan küzdök ellene, heti 4 alkalommal sportolok és amennyire csak tudom figyelek az étrendemre. Nem hormonális vagy emésztési zavar az okozója. Emiatt mindik visszahúzódó votlam, sok időt töltöttem egyedül. A tanulmányaim sose voltak kiemelkedőek, pedig a képességeim messze jobbak mint amit a jegyek mutatnak, de nem bírom kiaknázni őket. Még máig elő-elő fordul hogy megjegyzést vagy sanda tekintetet kapok a fizikai felépítésem miatt, ezért ritkábban járok el ittonról. Még nem volt barátnőm, és úgy érzem mintha elrohanna melletem a gyermekkorom és kimaradnék mindenből amit fiatalon át kell élni, ahhoz hogy később boldog lehessek. Nagyon hullámzó a kedélyállapotom, van hogy nincs semmi gondom, de megesik véleményem szerint túl gyakran hogy teljes kudarcnak érzem mint magam mint az életem. Semmiben se vagyok kiemelkedő, sőt még el is maradok az átlagtól. Persze tudom, hogy el kell hinni hogy jó minden és igenis meg tudom csinálni, de egyszerűen képtelen vagyok rá mert még sose éltem át milyen az ha sikerül. Van hogy nem tudok elaludni csak fekszem az ágyban és némám hullanak a könnyeim.

        Kovács Piroska válasza a önbizalomhiány, lehangoltság témában

        Kedvesem, Bizonyos szempontból a kamaszokra jellemző labilis hangulati állapotról ír. Érdemes ezzel kapcsolatos szakiradalomban tájékozódnia. Emellet arra kérném, annak érdekében, hogy milyen mélységekbe képes lejutni, illetve, hogy milyen is a pillanatnyi lelki státusza, töltse ki a honlapomon található depressziós és szorongás teszteket. Az elért eredmény tükrében eldöntheti a teendőket. Ettől függetlenül is érdemes lenne az önismeretével foglalkoznia, hogy megtalálhassa saját belső erőforrásait.


        Kovács Piroska
        Pszichológus

         Kovács Piroska

        Kérdés: 2011. május 16., 00:56; Megválaszolva: 2011. május 19., 12:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: