• Szellemi teljesítőképesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Bármiylen furcsa 104-ről 130-ra nőtt az IQ-um és kettes átlagos tanulóból négy feletti lettem. Viszont sok apró dolgot elfeljtek, pl. üzenetet átadni. A rövidtávú memóriám szerintem borzasztó. Nehezen tudok szépen írni, ahogy írok még én is nehezen olvasom el. Ezzel egyidőben szemüveges lettem (csak távoli, közelről jól látok - nem ez miatt írok csúnyán), nem tudom, hogy ehhez van-e köze: Olyat olvastam, hogy az agyalapi mirigy elváltozásai okozhatnak látásproblémát...

        Ujpál Zsófia válasza a memóriazavar témában

        Kedves Levélíró! Az agyalapi mirigy problémái valóban vezethetnek látásban fellépő problémákhoz, de ezzel együtt más, komoly jelei is lennének, amelyeket Ön nem tapasztalt, így azt gondolom, aggodalomra semmi ok, a látásában bekövetkező változások pusztán életkorral járnak. Az agyunk tréningezésével, gyakrolatok végzésével együtt változhat, fokozódhat a szellemi teljesítőképességünk, illetve sok minden más is befolyásolja, mint például az érzelmi állapotunk, hangulatunk. Elképzelhető, hogy a fokozott szellemi aktivitás fokozza az Ön teljesítőképességét is, illetve fokozott motivációs háttérrel rendelkezik például a tanulásra, ami a tanulmányi eredmények javulásáért felel. Minden jót kívánok! Üdvözlettel:


        Ujpál Zsófia
        pszichológus

         Ujpál Zsófia

        Kérdés: 2011. május 14., 18:26; Megválaszolva: 2011. május 16., 19:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: