• Félelem szorongás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Gyermek koromban megakadt egy krumpli a torkomban és nagyon megijedtem mert csak három kancsó viz után ment le.az ota csak pépes ételeken élek.a fogazatom nagyon hiányos és ugy érzem hogy nem tudok jól lakni. mit tegyek?

        Dr. Veress Dóra válasza a nyelési nehézség témában

        Kedves Asszonyom! A félelmei leküzdésében egy pszichológus tudna a legtöbbet segíteni, ha van rá lehetősége keressen fel egyet. A hiányos fogazat megnehezíti a darabos ételek rágását, így ezt a problémát is meg kellene oldani! A félelmek mellett lehet szervi oka is a panaszainak, ezért el kellene mennie gasztroenterológiára is kivizsgáltatni magát. Addig is elkezdheti a pépes ételeket szépen lassan lecserélni darabosabb, de könnyen rágható ételekre! A nehézségek és a rossz érzések ne vegyék el a kedvét a próbálkozástól, ennyi év után már itt az ideje, hogy rendesen egyen!


        Kérdés: 2011. május 14., 10:25; Megválaszolva: 2011. május 17., 00:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: