• Mi az oka?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Nő, Dr Úr ! Arra szeretnék választ kapni, hogy van - e valami kóros oka annak, hogy nincs bennem félelem a halállal kapcsolatban. 45 éves férfi vagyok, jó házasságban élek. Természetesen vannak problémáink az életben, de ezek megoldódnak. Amikor valami okból orvoshoz megyek, vagy leletre várok, örömmel tölt el, ha valami nincs rendben, és kicsit elkeserít ha minden O.K. Látom, hogy másoknál ez pont fordítva van. Pl: elképzeltem már sokszor, hogy halálos beteg vagyok, és ez optimizmussal töltött el. Mi lehet ennek az oka ? Szervi, vagy lelki probléma ? Válaszát előre is köszönöm .

        Kovács Piroska válasza a halál témában

        Kedves Uram! Levele alapján csak találgathatnék, ugyanis sok magyarázata lehet ennek a paradox reakciónak pl. egy életfázis lezáródásával még nem találta meg az új egyensúlyát és életfeladatát... Amennyiben Önt vagy a környezetéből bárkit zavarna ez, úgy érdemes lenne egy feltáró beszélgetésre és konzultációra szakemberhez fordulnia.


        Kovács Piroska
        Pszichológus

         Kovács Piroska

        Kérdés: 2011. május 13., 15:24; Megválaszolva: 2011. május 19., 12:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: