• Frontin

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/Nő! 24 éves vagyok, a párom 35 éves volt. Sajnos 4 nappal ezelőtt öngyilkos lett, mert 4,5 év után nem működött a kapcsolatunk, mikor megmondtam neki, felakasztotta magát. Az ügyeletes orvos azt mondta, felírja a frontint, de csak este vegyek be belőle 1-et, mert én vagyok a hibás,ezt nekem kell megoldanom. Sajnos az egész városban én lettem az első számú közellenség, de akkor is ott a helyem a temetésen,ami 2 nap múlva lesz. Az érdekelne, hogy mennyit vehetek be a gyógyszerből,hogy túléljem azt az napot. Azzal tisztában vagyok,hogy orvosi segítségre lesz szükségem és el is fogok menni, csak a temetésen szeretnék helytállni. Kérem segítsen. Köszönettel:

        Dr. Veress Dóra válasza a öngyilkosság, gyász témában

        Kedves Kisasszony! Legelőször is tisztázni kell valammit. Bárki bármit is mondjon, nem Ön a felelős a párja haláláért! A párja döntött úgy, hogy eldobja az életét, ez az Ő döntése volt. Lehet, hogy Ön kezdeményezte a szakítást, de senki sem várhatja Öntől, hogy leélje az életét egy rossz kapcsolatban csak azért, hogy a másiknak ne fájjon a szakítás. Téves elvárás az, hogy Önnek fent kellett volna tartania egy nem működő párkapcsolatot azért, hogy a másik életét megmentse. A párja számos utat választhatott volna, de ő így döntött, ez nem a maga hibája! A gyógyszerre vonatkozó kérdésére válaszolva: a szorongásoldók nemcsak nyugtatnak, de altatnak is. Ha sokat vesz be belőle, akkor aluszékony lesz. Mivel nem írta, hogy milyen kiszerelésben írták fel Önnek a gyógyszert, így több konkrétumot sem tudok mondani. Általában elegendő egy tabletta bevétele, de ha nagyon elálmosodik már egy szem gyógyszertől is, akkor csak a felét vegye be.


        Kérdés: 2011. április 28., 14:28; Megválaszolva: 2011. május 01., 22:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: