• Anafranil

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 23 éves, férfi vagyok. Körülbelül 2,5 éve küzdöm szemöldöktépési problémákkal. Főleg tanulás közben,szinte észrevétlenül húzogatom a szálakat és nem tudom abbahagyni.Voltam orvosnál,aki először gyakorlatokat javasolt,de sajnos nem használtak. A héten, kedden újra felkerestem és Anafranil 25 mg-t írt fel,napi 2*1-et. De tanácsára az első pár napban csak 1 szemet szedek. Általános mellékhatások jelentkeztek, mint kicsi szédülés,gyengeség, dekoncentráltság és többet bámulok a semmibe. Azonban a betegtájékoztatón az áll,hogy ha bizonyos tünetek jelentkeznek azonnal keressem fel az orvost. Nekem meg jelent a vizeletürítési probléma. Vagyis sokkal tovább tart megkezdenem az ürítést,mint általában, akár 10 másodperc is lehet. A kérdésem az lenne,hogy mit tegyek most? Szedjem a gyógyszert hétfőig,amikor is felkeresem a doktor urat, ugyanis hétvégén nem lehet? Vagy azonnal hagyjam abba? Netán kezdhetem a 2* 25 mg-os adagot? Mielőbbi válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel

        Dr. Veress Dóra válasza a kényszerbetegség, gyógyszerszedés témában

        Kedves Kérdező! Ha jól sejtem, már megoldódott a problémája, mivel tudott találkozni az orvosával. Ha esetleg mégsem tudta volna felkeresni, akkor azt javaslom, folytassa a gyógyszerszedést. Az Ön által említett panaszok átmenetiek, el fognak múlni. A vizeletmegindítási nehézséggel egyelőre nem kell foglalkozni, csak akkor, ha tovább romlik a helyzet vagy tartósan fennáll.


        Kérdés: 2011. április 16., 13:07; Megválaszolva: 2011. április 18., 23:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: