• Kapcsolatfüggőség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A párom kapcsolatfüggő és állandóan nyaggat, hogy mit és hogyan tegyen. És ha megmondom, hogy elmúlt 18 és oldja meg a gondjait maga akkor hisztis rohamot, kap. Ami még rosszabb… Ha szakítás szóba esik akkor öngyilkossággal, fenyeget. Tudom biztosítani az elfogadható létet de, csak én dolgozok. Szüleihez nem tudna vissza menni, mert velük rossz a kapcsolata. Dolgozni meg csak a végzetségének megfelelő helyen hajlandó. (bölcsész) Hogyan szakítsak probléma mentesen?

        Dr. Veress Dóra válasza a szakítás témában

        Kedves Kérdező! Minden szakításnál az egyenes beszéd a legcélravezetőbb. Sajnos az ilyen emberrel nem lehet problémamentesen szakítani. Ahogy eddig is, ezután is fenyegetőzni, könyörögni, vagy hisztizni fog, de tudnia kell, hogy mindenki a saját életéért felelős. Ön nem oldhatja meg a problémáit és nem kereshet neki munkát. Viszont eltűrni sem köteles, hogy önt bárki kihasználja, vagy élősködjön Önön. Ha nem tudnak együttélni és kompromisszumokat hozni, akkor nincs más választás, meg kell lépni a szakítást. Bármit mond vagy tesz is a barátnője az az Ó döntése, nem az Ön felelőssége! Ha úgy érzi, hogy Ön megtett mindent a kapcsolatukért, akkor ne legyen lelkiismeretfurdalása! cselekedjen úgy, ahogy azt a szíve és az esze diktálja!


        Kérdés: 2011. április 15., 02:12; Megválaszolva: 2011. április 18., 22:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: