• Elveszett az egyéniségem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        10 éve súlyos lelki és egészségkárosodáson estem át.Azóta mindenkivel szemben zárkozott lettem.Nincs élet célom.A körülöttem zajló eseményeket analizálom és az eredmény,személyem szükségtelensége,terhére vagyok környezetemnek.Nincs káros szenvedélyem.Hogyan tudom kiiktatni a negatív gondolkodást az életemből? Köszönöm válaszukat: gi

        Dr. Veress Dóra válasza a depresszió, szorongás témában

        Kedves Gi! A címben feltett kérdésére válaszolva: az egyénisége nem veszett el, csak megváltozott. Súlyos betegség, műtétek, vagy lelki megterhelés után gyakran előfordul, hogy egy addig nyitott és társaságkedvelő ember visszahúzódóvá válik és kerüli az embereket. Néha depressziós és szorongásos tünetek is kialakulhatnak. A helyzet megváltoztatásában sokat segít, ha újra hasznosnak és fontosnak tudja érezni magát, ha talál magának valamilyen elfoglaltságot és ha nem hagyja el magát. Ezek mellett még javaslom, hogy keressen fel egy pszichoterapeutát vagy pszichológust, aki segít leküzdeni a negatív gondolatokat és újrafogalmazni az életcélokat!


        Kérdés: 2011. március 15., 19:22; Megválaszolva: 2011. március 16., 23:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: