• tudathasadás ?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő ! Az előzményekkel együtt küldöm önnek a kérdésre válaszom : Ön azt kérdezi,hogy mit értek "Tudathasadás " alatt ! A beteg állapota azóta sem változott,sőt romlott ! Először mérgezésre gondoltam,mert a beteg tiszta pillanatában arra hivatkozott,hogy a "Permetszert az italába töltötték !" Sajnos ezt már nem lehet kimutatni,mert 3 napig otthonában teáztatták,és úgy került kórházba( Máj működési zavarok,hallucináció,kiszáradás,izom gyengeség !" A toxikológiai vizsgálat már nem volt kimutatható,de a kezelő orvos szerint egyértelmű alkohol okozta "Tudathasadás !" De előtte napokban súlyosan bántalmazták,és lelkileg terrorizálták,vagyis érzelmi okok kiválthatták,e ezt az állapotot ! Köszönettel

        Dr. Varga Tamás válasza a pszichés probléma témában

        Tisztelt Kérdező! Sajnos az előzményeket nem ismerem, nem én válaszolta. Pszichotikus állapot(elmezavar) viszonylag gyorsan, néhány nap alatt is kialkulhat. Amennyiben rendszeres alkoholfogyasztóról van szó, ennek megvonása, vagy alkohol okozta szervi károsodások okozhatnak zavart állapot, tudatzavart, pszichotikus tüneteket.


        Dr. Varga Tamás
        pszichiáter

        Dr. Varga Tamás

        Kérdés: 2011. március 01., 17:12; Megválaszolva: 2011. március 03., 18:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: