• Aggasztó jelek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Nő/Úr! Van kb 3 hónapja egy srác,aki érdeklődik irántam, szoktunk is találkozni, de vannak olyan dolgok,amik miatt nem merek belekezdeni vele egy kapcsolatba. Ezek pedig a következők lennének: Folyamatosan,mozgatja vagy a lábujját vagy a mutató ujját, de percenként többszöri alkalommal, vagy az orrát húzgálja, vagy amikor megy, akkor is olyan furcsán húzogatja a jobb vállát, mint aki folyamatos stressz hatása alatt van, vagy nem tudom ez minek lenne köszönhető, de engem nagyon aggaszt. Az a gond,hogy nekem már több éve pánikbetegségem van, és nem hogy megnyugtatna ha együtt vagyunk, hanem inkább feszültséget kelt bennem,ha meglátom hogy folyamatosan mozgatja az ujját. Kérdeztem már tőle,hogy feszült-e vagy miért van ez, de nem tudott rá igazából választ adni; azt említette hogy egyfajta feszültség az folyamatosan van benne, de nem foglalkozik vele. Kérdésem ezzel kapcslatban az lenne,hogy ez már vmi fajta pszichikai dolog, és esetlegesen kezelésre is szorulna? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Varga Tamás válasza a pszichés probléma témában

        Tisztelt Kérdező! Elképzehető, hogy feszültség jelei vagy ártalmatlan akaratlan izommozgások(tic). Ha csak ilyen tünetekben jelentkeznek nincs ok nagy aggodalomra.


        Dr. Varga Tamás
        pszichiáter

        Dr. Varga Tamás

        Kérdés: 2011. február 28., 21:02; Megválaszolva: 2011. március 03., 13:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: