• 5,5éves fiam nem beszél az óvodában

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Augusztusban lesz 6 éves a kisfiam, középső csoportos. A probléma az, hogy az oviban nem beszél a felnőttekkel. Megcsinál mindent amit kérnek tőle, de nem hajlandó megszólalni. Itthon beszél rendesen, mondatokban, a tanult mondókákat, énekeket tudja, el is mondja itthon.

        Ujpál Zsófia válasza a pszichés probléma témában

        Kedves Levélíró! Ennyi alapján nehéz volna pontos okot megfogalmazni a kisfia viselkedésére. Fontos lenne megtudni, miért nem beszél a kisfia. Elképzelhető, hogy ez egyfajta beszédhiba, nehézség, amely csak meghatározott helyzetekben jelentkezik. Érdemes volna megfigyelni, hogy vajon ezekkel a felnőttekkel beszél-e az óvodán kívül. Vannak olyan gyermekek, akik egyáltalán nem beszélnek, vannak, akik csak a szűkebb családjukkal, vannak akik pedig a helyzet és az őket körülvevő társaság függvényében beszélnek, vagy nem beszélnek. Fontos volna, hogy minél előbb felkeressenek egy szakembert, gyermekpszichológust, hogy még az iskola megkezdése előtt oldódjon ez a nehézség! Egy fővárosi intézet kifejezetten a kicsi gyermekek beszédjavítására specializálódott, nézze meg a honlapjukat, érdemes őket személyesen is felkeresni, nekik ez a témakör a specialitásuk: http://www.beszedjavito.hu/diagnozis/mutizmus. Minden jót kívánok!


        Ujpál Zsófia
        pszichológus

         Ujpál Zsófia

        Kérdés: 2011. február 22., 20:10; Megválaszolva: 2011. február 25., 09:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: