• Hajtépés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor Nő/Úr. Már jó ideje van egy rossz szokásom,tépkedem a hajam.No nem kell valami nagyon látványos dologra gondolni,csavargatom az ujjaim között,figyelem mennyi hajszál jön ki,vagy mennyi törik.Ha felveszek egy sapkát a jelenség azon nyomban megszűnik.Ez valamiféle szorongásos jelenség?Hogyan szabadulhatnék meg tőle?Régebben a párnacsücsköt dörzsöltem az ujjaim közt,most meg ez....Válaszukat előre is köszönöm.Gara Gábor

        Dr. Csuth Ágnes válasza a trichotillomania témában

        Kedves kérdező! A kóros szokások és az impulzuskontroll-zavarok közé tartozik. Gyakran társul depresszióval, kényszerbetegséggel, egyéb szorongásos zavarral és személyiségzavarral. Kezelése pszichiáter feladata.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. február 18., 19:14; Megválaszolva: 2011. február 21., 12:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: