• Nem vagyok normális 2

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Pánikos vagyok és az elmúlt időben a haláltól való félelem nagyon furcsa megnyilvánulásaival találkoztam. Néha olyanokon gondolkozom, hogy lehet, hogy mérgező az ételem, hogy a gyárban vagy utána méreg vagy káros anyag került bele. Általában félek mást csinálni mint mások: mást enni, inni, másfelé járni, más levegőt szívni (szó szerint - furcsa/beazonosíthatatlan szagoktól is félek) stb., mert úgy nem tudhatom, hogy ha rosszul vagyok mitől van, hogy csak pánik vagy valami más. A legfurcsább viszont az elmúlt időszakból való félelem, hogy valahogyan bizonyos frekvenciájú hullámok (például azon gondolkozom, hogy van egy olyan frekvencia ami bizonyos távolságból befolyásolja az agyműködést és amikor ezek jutnak eszembe rájövök, hogy ha nem is egyedül nézem a tv-t akkor is az a néhány méter ami köztünk van döntően befolyásolhatja frekvenciát, tehát lehet, hogy nekem bajom lesz neki pedig semmi, ha igaz az eredeti gondolatom), vagy bizonyos eseménysorozat következtében összeomlik az agyam és megőrülök. Például nem szeretek egyedül játszani a számítógépen, mert ha valami furcsa dolog történik, például kikapcsol hirtelen vagy ilyesmi, akkor azt hiszem, hogy ez az agyamat is befolyásolja. Az elvontabb dolgokkal, groteszkebb festményekkel, képekkel is így vagyok. Nagyon furcsa dolgok. Vagy félek az illúzióktól (optikai), mert ott is az van bennem, hogy ha másként működik az agyam mint másoknak akik megnézték, akkor megőrülök vagy összeomlok. Ez még beletartozik a pánik-kényszer-fóbia hármasba, vagy valami más? Ha más, akkor mi lehet? Valószínűleg nem teljesen érthető amit leírtam, de hátha. Előre is köszönöm! Választ kaptam a kérdésemre, és szeretném kiegészíteni a kérdést azzal, hogy ezek a félelmek abban a pillanatban nagyon megijesztenek, akkor hirtelen el is hiszem, habár végig bennem van, hogy hülyeség. Szépen lassan váltok át a teljes meggyőződésre, hogy teljesen elképzelhetetlen dolog volt (1-2 óra), de teljesen még a legelején sem hiszem el. Habár tudományosan lenne alapja a dolognak olyan kis valószínűségekről van szó, hogy csak na! :)

        Dr. Varga Tamás válasza a pszichés probléma témában

        Tisztelt Kérdező! Tisztában van tehát gondolatainak irreális voltával, de mégis nagyon nyugtalanítja. Én azt javaslom mindenképpen érdemes lenni segítséget kérni, kivizsgáltatnia magát, esetleg elejét venni egyéb panaszok jelentkezésének.


        Dr. Varga Tamás
        pszichiáter

        Dr. Varga Tamás

        Kérdés: 2011. február 14., 20:28; Megválaszolva: 2011. február 17., 09:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: