• Hogy gyógyulhatok meg?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        mióta csak magamra emlékszem mindig csalótam nem tudom hogy hol rontom el 3 gyermekem van két lányom egy fia az idősebik lányom 31 éves 7 gyermeke van kiskoru volt amikor elkezdte egymás után szülni gyermekeit én mint édes anya vállalnom kellet a gyermekek felet a gyámot mivel kis koruak voltak a 7 gyermeket én neveltem fel a második lányomnak egy kis fia van 16 éves sajnos most oda értem hogy a két lányom semibe vesznek lehet hogy én rotottam el valamit csak nem tudom mit sok sok szeretettel neveltem fel 3 gyermekem és még a 8 unokám is a fájdalom amit érzek lelkileg már öngyilkolási szándékom is volt kérem ha tud segíteni nekem akár tanácsal nagyon szépen meg köszöném szeretnénk meg gyógyulni szives megértését ellőre is köszönöm

        Ujpál Zsófia válasza a pszichés probléma témában

        Kedves Kérdező! Bizony nem kevés felelősséget és feladatot vállalt magára, amikor ennyi gyermeket felnevelt, enni adott nekik, és megteremtette számukra a normális életkörülményeket! Változni, fejlődni sosem késő, és azt ugyan nem változtathatja meg, ahogyan a gyermekeivel az elmúlt időszakban alakult a kapcsolatuk, de a jövőben még van esély rá, hogy máshogy legyen! Persze ez kitartást igényel, de jelek szerint Ön egy igen szívós asszony, hiszen annyi mindent végig tudott csinálni az életében, annyi feladattal megbirkózott! Itt az idő, hogy egy kicsit végre önmagára is figyeljen, azzal foglalkozzon, ami Önnek örömet jelent, boldogságot, találja meg azokat a dolgokat, amiket szeret csinálni, hiszen eddig csak a gyerekekről szólt az élete, de kell, hogy a gyerekeken kívül is legyen élet! A lányainak talán túl sokat engedett meg a múltban, és lehet, hogy a jelenben is szigorúbbnak kellene velük lennie, hiszen nem vehetik semmibe az anyjukat! Legyen egy kicsit kemény, hogy ne csak kihasználják, hanem tiszteljék is! Emellett mindenképpen azt javaslom, keressen fel személyesen is pszichológust, vagy valamilyen lelki segítőt, aki segíteni tudja Önt a változás, változtatás útján! Minden jót kívánok és sok lelkierőt mindehhez!


        Ujpál Zsófia
        pszichológus

         Ujpál Zsófia

        Kérdés: 2011. február 13., 21:37; Megválaszolva: 2011. február 16., 13:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: