• Mi a baj velem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt specialista! Azok az esetek fordulnak velem elő,hogy hosszú időközönként,néhány szünettel,vagy éppen folyamatosan,álmodom. Általába ezek úgy történnek meg,hogy tudom mi történik valójában körülöttem,hogy hol vagyok,mit csinálok. Annak is a tudatában vagyok,hogy akármikor felkelhetek,és sokszor előfordul hogy direkt keltem fel magamat,önmagamtól felülök,mert nem bírom tovább az álmaimat. Sokszor érzem azt,hogy amikor álmodom,arra keltem fel magam,hogy rendkívül szapora a szívverésem,és ha valami történik az álmomba,azt megérzem a valóságban is,miközben 'alszom'. Mi történik velem? Félek,mert jó párszor előfordult ez,és eléggé megijeszt...aludni sem tudok normálisan,és elaludni se megy ezek miatt az álmok miatt... Mi a véleménye?

        Dr. Varga Tamás válasza a pszichés probléma témában

        Tisztelt Kérdező! Rossz álmok, rémálmok viszonylag gyakran fordulnak elő. A leírás alapján Önnél ez gyakori és intenzív, tartós problémát okoz. Ritkán felvetődhet szervi probléma is, keressen fel alváscentrumot vagy neurológiai szakrendelés. Az ilyen tartamú álmok gyakran vannak kapcsolatoban szorongásokkal. Amennyiben a szervi problémákat kizárták, a panasz tartós pszichológus segíthet.


        Dr. Varga Tamás
        pszichiáter

        Dr. Varga Tamás

        Kérdés: 2011. január 26., 15:35; Megválaszolva: 2011. január 28., 12:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: