• A depresszió testi tünetei

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Az iránt szeretnék érdeklődni, hogy ha megyek valahova miért kell állandóan a wc-re mennem? Nem tudok enni reggel ébredés után, ha pedig ettem egy pár falatott ki jött belőlem. A legfőbb problémám az hogy nem tudok (nem merek) addig elmenni míg 100-szor nem voltam a mellék helységben és el nem intéztem a dolgom. A legrosszabb esetben hányingerem is van és volt már példa rá, hogy iskolába mentem vagy épp vérvételre és kihánytam a gyomorsavat, az idegességtől pedig "megy a hasam". Van amikor főleg inkább délutáni órákban ha megyünk valahova, akkor nincs ilyen probléma, de ez nagyon ritka. Azt szeretném megtudni, hogy a depressziónak ezen testi tüneteire van-e valami gyógymód, ebből ki lehet-e gyógyulni? - mert ez megkeseríti a mindennapjaimat és szeretnék én is olyan lenni, úgy élni mint a többi ember aki "nem feszít" ennyit ha elindul valahova...

        Dr. Varga Tamás válasza a pszichés probléma témában

        Tisztelt kérdező! A panaszok alapján nem valószínű a depresszió, inkább valamilyen szorongásos zavar jön szóba. Javaslom, hogy keressen fel szakembert(pszichológus, pszichiáter). Az ilyen jellegű betegségekben többféle /pszichológiai és gyógyszeres/ terápia áll rendelkezésre, melyek általában segítenek ill. teljes panaszmentességet is hozhatnak.


        Dr. Varga Tamás
        pszichiáter

        Dr. Varga Tamás

        Kérdés: 2011. január 25., 23:37; Megválaszolva: 2011. január 27., 09:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: