• Hol tudnék segítséget találni?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok! Az öcsém enyhén értelmi fogyatékos 16 éves. Édesanyám és Édesapám korábban voltak vizsgálatokon vele,körülményeihez képest az orvosok úgy állapították meg,hogy javult az állapota,fejlődött.Ez körülbelül 3 éve volt.Most Szolnokon tanul kisegítő iskolában,eredményei viszonylag jók.Azonban,az elmúlt időkben történtek olyan események,amelyek ---véleményem szerint---,újabb orvosi vizsgálatra adnak okot,továbbá nem határozták meg pontosan,milyen fogyatékossága van,nem tudom,hogy ez hogyan lehetséges.Az lenne a kérdésem,hogy hol találhatnék olyan szakembert,aki segíthet a fejlődésében,fogyatékossága mértékének megállapításában?Illetve életszínvonalának javításában/nem anyagiakra gondolok/.Válaszát előre is Köszönöm!!!!!!

        Dr. Diószegi Judit válasza a szellemi fogyatékos témában

        Kedves Kérdező! A fogyatékosság mértékét (enyhe-középsúlyos-súlyos) mindig meg kell határozni, hiszen ettől függ a beiskolázás lehetősége. De írja is, hogy enyhe értelmi fogyatékosságról van szó. Nem részletezi, miért lenne szükséges ismételt vizsgálatokra,de ha szükségesnek látja, akkor gyermekpszichiátriai vizsgálatra lenne szükség, Szolnokon működik ilyen szakrendelés: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet Gyermek és Serdülő Pszichiátriai Szakrendelés és Gondozó, +36 (56) 372 573, Sóház utca 3-5. A pontos diagnózistól függ, hogy hogyan és milyen módszerrel lehetséges a fejlesztés.


        Dr. Diószegi Judit
        pszichiáter

        Dr. Diószegi Judit

        Kérdés: 2011. január 11., 12:03; Megválaszolva: 2011. január 11., 16:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: