• Most mentális zavarom van?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Nagyon fontos lenne! Kérem mielőbb válaszoljon! Kb. 1 hónapja vettem magamon észre hogy olyan vagyok belül hogy nagyon siettet az agyam mintha félnék vagy nem tudom milyen de mintha belül nagyon félnék. De kívül ez meg se látszik rajtam vagyok szépen nyugodtan. De nem is gondolok rá hogy most félek vagy siettet. máskor meg úgy szokott lenni hogy kívűl vagyok ideges de belül nem. Ilyen rángás rohamok jönnek rám hogy ,most késztetést érzek arra hogy elkezdjem rázni a fejemet a kezemet vagy más testrésemet. Ezek a tünetek egy héten egyszer jelentkeznek bármelyik nap általában délután. 13 éves vagyok. Várom nagyon a válaszát! Üdv: Szandi

        Dr. Diószegi Judit válasza a pszichés probléma témában

        Kedves Kérdező! Belső félelem, szorongás lehet valamilyen szorongásos kórkép tünete. A "siettetés" jelenségét nem tudom pontosan hogy érti: esetleg a gondolatai túl gyorsak, vagy úgy érzi a teste azt sugallja, hogy siessen. Más-más pszichés kórképekről lehet szó. A testi "rázás" is sok mindent jelenthet, melynek pszichiátriai és neurológiai oka is lehet. Pontos diagnózishoz részletes kivizsgálásra lenne szükség. Először a háziorvost kellene felkeresni, majd utána gyermekpszichiátert.


        Dr. Diószegi Judit
        pszichiáter

        Dr. Diószegi Judit

        Kérdés: 2011. január 10., 15:06; Megválaszolva: 2011. január 11., 15:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: