• Mit tegyek, biszex vagyok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        joanpot dr nö, kapcsolatom szakitása ota (csalodotcság) FELSZINRE LÉPET OLYAN AMIVEL A MAINAPIG AZAZ 3 ÉVE KÜSZKÖDÖM vonzodom az azonos nememhez,ez bevalom öszintén olyan szinten zavar hogy magánéleti lelki konfliktus alakult bennem ki.harcolok önmagammal,depreszios lettem! szinte az arcomra rávanirva a magány és ez az egész állapot,megalázva érzeném magam ha az azonos nemmel valamilyen kapcsolatba lépnék.abban kérném a segicségét valimi tanácsot esetleg hogyan lehetne eszt elkerülni hogy kiegyensulyozotab legyek!

        Ujpál Zsófia válasza a biszexualitás témában

        Kedves Kérdező! Az első lépés mindenképpen ennek az érzésnek az elfogadása lenne. A szexuális vágyak erősek, a lelkünk mélyéről törnek a felszínre, így ezeket, csak úgy, mint az érzelmeket, nem lehet csak úgy elnyomni, megfeledkezni róluk. Minél inkább próbálunk nem gondolni rájuk, azok csak annál erősebbek. Ezért az első lépés annak az elfogadása, hogy igen, lehetséges, hogy biszexuális érdeklődése van. De mi is ezzel a gond? Ez nem egy hiba, hanem egy jellegzetesség, egy tulajdonság. Az emberek egy nagy részére jellemző a biszexualitás, nincsen ezzel egyedül! A gondolkodásunkra erőteljesen hat az a közeg, ahol élünk, illetve az a család, amiben felnevelkedtünk. Érdemes azt végiggondolnia, hogy kinek a véleményétől tartana leginkább, ki szerint lenne ez megalázó. Önmagunk, vágyaink és érzéseink elfogadása nagyon fontos feladatunk, és ennek hiánya vezethet depresszióhoz és más komoly problémákhoz. Azt javaslom, keressen fel egy pszichológust, aki tud abban segíteni, hogy ezt a tulajdonságát segítsen Önnek elfogadnia. Amennyiben pszichológusi segítség mellett dönt, úgy tudok abban is segíteni, hogy megfelelő szakembert találjunk az Ön számára! Minden jót kívánok!


        Ujpál Zsófia
        pszichológus

         Ujpál Zsófia

        Kérdés: 2011. január 09., 16:35; Megválaszolva: 2011. január 12., 09:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tiszteletem! Egy nagyon rég óta nyomasztó problémával fordultam önhöz . 10 éves voltam mikor egy nagyon nagy probléma történt a családomban . A kisbaba öcsémnek akit már rég óta vártam megigértem ,hogy én leszek a legjobb testvér a...
        Stimuloton szedése mellett alkalmazható-e clenbuterol hatóanyagú készítmény, stanazolol hatóanyagú készítmény illetve anabolikus szteroid? (tesztoszteron) Szedhető-e mellette egyéb zsírégető készítmény?
        Szép napot. Elég rázós gyerekkorom volt, nemi erőszak áldozata voltam, gyermekotthonban töltöttem 3 évet, nem találtam/találom a helyem sehol. Szüleim lemondtak rólam, lázadó gyerek voltam. Többször voltam pszichiátrián, volt egy 2eres...