• Szorongás és homoszexualitás gondolata

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        tisztelt doktornő/doktor úr segítség kéréssel szeretnék önhőz fordulni ! A történet ott kezdődött hogy szertetem 1 lányt akivel előtte még régebben jártunk ezzel a lánnyal de én szeretem ezt a lányt de ö engem nem . Összejött 1 barátommal ez nekem nagyon rosszul eset meg is szakadt a kapcsolatom ezzel a barátommal ! De én szeretem a lányt nem akartam elfelejteni ez így ment kb : másfél hónapig és megismertem 1 lányt akivel összejöttünk ekkor még a másik lányt szeretem , amikor 1 x önkielégítést végeztem (minden film nélkül) 1 fél pillanatra ara gondoltam hogy milyen lehet 1 ellenkező neművel ! azóta szorongok ez miatt. Meg még az is közrejátszott hogy nem szeretem ezt a lányt akivel egyűtvoltam de ez lehet az előző lány miatt is ! vagy ez miatt a szorongásom miatt meg hogy bebeszélem magamnak ezt az egészet ! Olvastam előző levélből hogy ezt a gondolatot rossz kedv és gyakori önkielégítés is kiválthatja nos rám mind kettő jellemző volt . azóta is végeztem önkielégítést de 1x sem gondoltam ellenkező neműre . De mégsem hagy nyugodni ez a szorongás hogy hátha nem heteró vagyok . Ezzel a lánnyal ma szakítottam de úgy érzem tudnám szeretni ma sírtam is miatta csak mégis ez a gondoltam meg ez miatt szorongás szerintem ez már szihés alapon van ! Lehet csak tisztázni kéne mindent magammal !? Mert a suliban vannak melegek de én egyáltalán nem hasonlítok rájuk kérem segítsen mitévő legyek ?? mindent előre köszönök ! köszönöm hogy végig olvasta a történetem

        WEBBeteg szakértő válasza a homoszexualitás témában

        Kedves Levélíró! Azt gondolom, nem kell amiatt aggódnod, hogy homoszexuális lennél. Kamaszkorban gyakoriak a homoszexuális gondolatok, fantáziák, átmenetileg előfordulhat még az is, hogy úgy érezzük ebben a korban, hogy a másik nemhez (is) vonzódunk. A kamaszkori átmeneti homoszexualitás tehát előfordul, hiszen ebben a korban keressük a válaszokat arra a kérdésre, ki is vagyok én, mit is akarok az életben, megnő a nyitottság a különböző lehetőségekre. Ahogy halad előre az idő, kamaszkor végére megszilárdul az is, hogy végül is heteroszexuálisnak, homoszexuálisnak, vagy biszexuálisnak valljuk magunkat. Nálad egészen biztosan nincs szó homoszexualitásról. Az pedig, hogy szomorú voltál, amikor ezzel a második lánnyal szakítottál, azt jelzi, hogy fontos volt ő neked valamennyire, még ha nem is szeretted pont úgy, ahogy az előzőt! Minden jót kívánok neked!


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. január 09., 16:30; Megválaszolva: 2011. január 12., 09:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: