• Roborálás anorexia után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Nemrég a gyerekorvosom anorexiát állapított meg nálam és azt mondta, hogy híznom kell. Felírt egy bizonyos Nutridrinket is, amit reggel és este kell meginnom. Emellett azt mondta, egyek sokat, és hogy naponta legalább egy kis csokit egyek meg, mert annyira alacsony a vércukrom vagy mi. De félek enni, mert attól tartok, hogy így nem izmaimat fogom visszaszedni, hanem elhízhatok. Lehet hogy még hajlandó lennék tízóraizni meg uzsonnázni, de a Nutridrink mellet nem nagyon merek, mert nagy az energiatartalma. Igazából étvágyam van, szinte feneketlen a gyomrom, de egyszerűen nem merek. Valószínűleg én vagyok a hülye, úgy éreztem, hogy megerősítést kell szereznem máshonnan is, ezért döntöttem úgy, hogy írok ide. A kérdés tehát ez: Önök szerint hogy táplálkozzam helyesen, hogy felerősödjek, és ne kelljen félnem enni?

        Dr. Csuth Ágnes válasza a anorexia témában

        Kedves Fiatal Lány! Neked elsősorban pszichiáter segítségére van szükséged. Amíg ott tart a dolog, hogy nem mered meginni a Nutridrinket, mert félsz, hogy zsír lesz és nem izom, akkor mindenképp a pszichés alapokat kell rendbetenni. Látatlanban annyit tudok mondani, hogya gyermekorvos táplálkozási előírását kövesd, de pszichiáter segítségét is vedd igénybe.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. január 04., 11:13; Megválaszolva: 2011. január 07., 12:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: