• Drog,alkohol,kitisztulás,reakciók

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Levelemet olvasó! Remélem hogy tud nekem segíteni!!Egy számomra súlyos problémával fordulok önhöz,ami a következő:Van egy párom aki kb.egy évvel ezelőtt még rabja volt a szinte mindennapi marihuána fogyasztásnak.abbahagyta a fogyasztását immáron 1 éve.A dohányzásról is lemondott velem együtt kb 5 hónapja.A probléma az ,ha ő alkoholt (Csak sört fogyaszt,nem mindennaposan)fogyaszt kicsit nagyobb mennyiségben,agresszív lesz tőle,"Kiesnek"a dolgok az agyából,nem emlékszik semmire másnap,teljesen kifordul önmagából egyszerűen nem ismerek rá!!Veszekszik azzal akit éppen ér,agerszió van benne.Persze másnap már bánja a dolgokat !!Egyszerűen nem értem miért van ez nála??Még csak azt sem tudom mondani hogy túl sokat iszik!!Arra gondoltam hogy ez az agyában a füvescigaretta miatt van,a több éves fogyasztás tett kárt benne,hogy amikor iszik az alkohol intenzív agresszív viselkedést vált ki belőle.Alapjába véve nem erőszakos és egyáltalán nem bánt meg soha.Kérem adjon tanácsot mit tegyek vele??Mikor tisztul ki a szervezete??Egyáltalán kitisztul valamikor??Néhanapján mikor nem iszik akkor is van neki ilyen ideges "Kitörése"hamar felidegesíti magát,bár tudtom szerint régen ilyen probléma sem volt nála!!Én csak a füvescigire tudok gondolni.....hogy az miatt lett vele ez az egész..esetleg gyógyszer nem segítene? Vagy ez valami betegség?Kérem segítsen mert nem tudom hova tenni ezeket a dolgokat nála..Köszönöm szépen a segítségét előre is..

        Dr. Diószegi Judit válasza a kábítószer témában

        Kedves Levélíró! Át kellene gondolni, hogy korábban is volt-e az alkohol fogyasztása esetében furcsa viselkedése párjának. Ugyanis amennyiben minden alkoholfogyasztási esemény után bizarr, hozzáférhetetlen, énidegen magatartás jelenik meg, melyre az illető nem emlékszik, akkor ún. „patológiás részegségről” is szó lehet, ilyenkor ez kevés alkohol fogyasztása után is kialakul. Ez egy olyan eltérés, mely nem múlik el, de tudnia kell róla az illetőnek, mert ilyenkor nem önmaga, bajba kerülhet. A marihuána rendszeres fogyasztása következtében kialakulhatnak koncentrációs, memória-és teljesítmény problémák. Kedvetlenség, motiváció hiány, érdektelenség jellemzi az illetőt. Amennyiben korábban rendszeres alkoholfogyasztás volt jellemző, annak következtében viszont kialakulhat személyiségváltozás, agresszív viselkedés. Részletes pszichiátriai vizsgálatra lenne szükség.


        Dr. Diószegi Judit
        pszichiáter

        Dr. Diószegi Judit

        Kérdés: 2010. december 07., 07:22; Megválaszolva: 2010. december 07., 15:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: