• Mi a megoldás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr/nő! 23 éves fiatalember vagyok és nap, mint nap azzal a tudattal ébredek és fekszem, hogy nekem még sosem volt igazi szexuális kapcsolatom. Gyerekkorom óta szemüveges vagyok és a középiskolában még rendszeresen dadogtam így hát az önbizalmam az idők során eléggé lecsökkent, hiszen a lányoknál sem volt túl sok sikerem. A helyzet az, hogy szégyellem bevallani, de az évek során rászoktam a netes pornóra, hetente többször, de van, hogy napi rendszerességgel nézem. És már sajnos egyre extrémebbeket, nem betegesek, de perverznek simán mondanám őket. Most végre találkoztam egy lánnyal, aki igazán tetszik, de ellököm magamtól, mert félek h ennyi év maszturbálás után már csak csalódást tudnék neki okozni az ágyban, hiszen eddig csak a képi világra és nem pedig az érintésre, tapintásra jöttem izgalomba... Az internet meg ugye látványos, de még mennyire... A kérdésem az lenne, hogy képes lehet e a szexualitásom csak a látott, képi világra irányulni vagy vissza hozhatom magamat a valóságba? Hiszen már a neten is az extrákat keresem, nem lesz a valóság "unalmas"?

        Ujpál Zsófia válasza a Szex témában

        Kedves Levélíró! Bár a net valóban a képi világon alapul, de ösztönösen is hozzáképzeljük a helyzetet, a többi ingert, mintha megtörténne… azért bár nem tényszerűen, de ott vannak a fantáziában a tapintási ingerek is tudatosan, vagy nem tudatosan. Nem gondolom, hogy bármi probléma merülne fel az izgalmi állapot elérésében, sőt! A valóságot sokkal izgalmasabbnak fogod találni, hiszen itt van tapintás, a lány illata, a bőr puhasága, a hangja, stb. Sokkal több minden van itt, mint a neten, sokkal több érzékszerved működik. Arról nem is szólva, hogy ő is simogat téged! Szóval tetszeni fog a dolog, biztos vagyok benne;) Az, hogy a neten egyre extrább dolgokat kerestél, az teljesen természetes. A csupán vizuális világ önmagában könnyen unalmassá válik, és mint ahogy a szexben is jó a változatosság, a netes pornóra is igaz ez, csak a net esetében hamarabb válik egy azon dolog unalmassá. Azt javaslom, mond el a lánynak, hogy nem vagy nagyon gyakorlott a dologban, azt már rád bízom, hogy elmondod-e, hogy még nem voltál senkivel, vagy csak annyit mondasz, hogy kevés tapasztalatod van. Mond el neki, ezzel megelőzöd azt, hogy azon aggódj, mi van, ha rájön. Ha elmondod, nem lesz mire rájönnie, így nincs is mitől félned! Sok lány kifejezetten örül annak, ha azt hallja, hogy a szerelme nem volt őelőtte csomó lánnyal! Sok sikert;)


        Ujpál Zsófia
        pszichológus

         Ujpál Zsófia

        Kérdés: 2010. december 01., 01:49; Megválaszolva: 2010. december 03., 10:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: