• Gyermekelhelyezés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Gyermekemmel aki 2 éves múlt, 1 hónappal ezelőtt elköltöztünk az Apától, Nagyszülőkhöz.Először légcsőhurutja lett, majd kötőhártya gyulladása, majd tüdő és hörgőgyulladása.már meggyógyult..Az Apával most egyezkedünk gyermekelhelyezés témájában. kérdésem: Önök szerint milyen hatással lenne a gyermekre, ha minden héten péntek-szombat az Apjánál lenne, a többi napokon velem (anya).? egyszer kipróbáltuk már, de miután visszajött az Apjától ismét elkezdett köhögni éjszaka. Mi lenne a megfelelő 2 hetente hétvége? hányszor egészséges ha látja az Apját, ha mi szülők már külön élünk.

        Ujpál Zsófia válasza a pszichés probléma témában

        Kedves Levélíró! Minél többször láthatja a gyermek azt a szülőt, akitől el kellett válnia, annál jobb! Lehetséges, hogy amikor visszatérnek az apától, akkor sem az a probléma, hogy ott volt, hanem az, hogy ismét átéli az elszakadást. A különélés önmagában azt nem befolyásolja, hogy hányszor láthatja a gyermek az apát. Akkor szokták ezt szigorítani, ha valamiért az a szülő rossz hatással van a gyermekre, nem tud rá vigyázni, nem érzi ott jól magát, stb. Amennyiben ezek nem állnak fenn ebben az esetben, nincsen oka arra, hogy attól tartson, hogy túl sokat lennének együtt! Minden jót kívánok!


        Ujpál Zsófia
        pszichológus

         Ujpál Zsófia

        Kérdés: 2010. november 23., 11:51; Megválaszolva: 2010. november 24., 16:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: