• Depresszió vagy valami mas?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        .tisztelem DR.ur/no. 19 eves fiu vagyok marihuanas cigerett utan panikrohomak tortek ram. amik elmultak. de ugy le sokkolt az az elmeny hogy elkesztem korosan fogalkozni aval hogy miert elek. es mi retelme van. a pszhiater szerint depreszioba estem. semmi kedvem az elthez. se erom. izolalodtam a bartaimtol. ninc kedvem kimenni. de megis kimegyek mert tudom hogy muszja. de rossz erzes ha a bartaimmal is vagyok mert egyedul erzem magam. hiaba beslzgetnek velem. nem tudok szinte semmi szolni. mintah le lenne lasulva gondolkodasom.nem jon hogy szemukbe vagy akar rajuk nezzek. csak halgatok es nezek ki a fejmbol mint valami leny aminek nincs is lelke. es szomorkodok es ugy erzem jobb lenn meghalni. mostansag a maganyt kedvelem de tudom hogy nem jo.a pszhiater zyprexat adott 5 mg -osat. es volt egy par nap mikor nem szedtem be es az afurcsa dolog hogy akkor jobban eresztem magam. mar arra is gyanakvok hogy a gyogyszertolk vagyok rosszul. de neten astz olvastam hogy az skizofreniara van . mikor bemgyek es megkerdem aszt modtak arra is de arra is ami nekem van. atipikus depresszio. magyarul nem tudom hogy igy van e leforditva hejesen mert romaniabol irok. vagyis nem kalssikus hanem atipikus . mas tunetek talan annyi hogy hisztm 11 kilot. nem tudok semmire koncentralni es neha olayn furan latok mintha elmosodna elottem vilag es nem tudok egy pontra nezni. enyhultek a vagyaim . peszimista lettem . nem bizok jovombe ugy mitn regen. es meg neha szorongos is miatta mert felek. ez az allapot 8 honapja tarta de voltam rosszab hejzetbe is . peldaul volt halal vagyam nem gondolat hanem vagyni a meghalast . az nagyon ijeszto es mindig sirtam akkor hogy mert van ez velem. ez neha meg alojon enyehen ugy hetnte 1 szer ketszer fel oarat . mi ez ? meglehet ebbol gyogyulni? vagy ez vegleges alapot? koszonom

        Dr. Diószegi Judit válasza a pszichés probléma témában

        Kedves Levélíró! Az atípusos depresszió csupán annyit jelent, hogy nem a típikus/klasszikus tünetek jelennek meg a páciensnél. A depresszió a megfelelő kezeléssel gyógyítható, de előfordulhat, hogy hosszan tartó kezelésre (akár éveken át)van szükség. A Zyprexát valóban skizofréniában használják, viszont a depressziónak van olyan súlyos formája, mely tünetei hasonlíthatnak erre a betegségre. Betegségének típusát és súlyosságát, így az annak megfelelő kezelést is orvosa tudja pontosan meghatározni.


        Dr. Diószegi Judit
        pszichiáter

        Dr. Diószegi Judit

        Kérdés: 2010. november 12., 17:55; Megválaszolva: 2010. november 17., 17:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: