• Mi lehet a bajom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves doktornö.Szeretném megkérdezni hogy mit tudna mondani illetve javasolni a gondomra.Hát énnekem egy olyan gondom van,hogy néha felgyorsul a szivverésem.Mikor ez elöször megtörtént nem tanúsitottam neki nagyobb figyelmet,de mikor már másodszor megesett rendkivül megijedtem.elmentem orvoshoz,lemérték a vérnyomásomat,meg csináltak EKG-t és azt mondták hogy minden rendben van.Adtak egy fél nyugtatót,és 5 percen belül jobban lettem.néha érzek nyomást a mellkasomon,de ez nem tart sokáig,meg amikor felgyorsul a szivem akkor légszomjam is van.persze olyankor ideges leszek,és mig le nem nyugszok addig nem múlik egyik tünet sem el.18. életévemet már februárban betöltöttem,tehát elég fiatal vagyok.Túlsúlyos nem vagyok,életmódom nem épp a legegészségesebb.Kávét azt csak reggel iszom(energiaitalt,nem amióta ez a dolog jelentkezett,és a szénsavas italokat is hanygolom),dohányzom,nem sportolok és sokat idegeskedek.Ebböl következtették hogy stressz lehet az oka ennek a bajnak.Elég ijesztö dolog,és egyfolytában a pulzusomat mérem.egyszerüen meg vagyok ijedve,és nem tudok nyugton maradni.Elképzelhetö hogy mindezt valamilyen szinten beképzelem magamnak,vagy esetleg a stressz okozza?Tudna e nekem valamit mondani.Várom válszát.Tisztelettel

        Dr. Csuth Ágnes válasza a stressz témában

        Kedves kérdező! A szapora pulzus okát ki kell vizsgálni, ebben háziorvosa fog tudni segtíeni. A stressz is okozhatja panaszát, de ezt látatlanban megmondani nem tudom. Keressen fel pszichológust, pszichoterápia, relaxációs gyakorlatok tudnának segíteni a problémáján, ha ez a kiváltó ok.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. november 08., 15:27; Megválaszolva: 2010. november 10., 12:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: