• Bizalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok Tisztelt Doktor Úr/Nő! 1,5 éve élek párkapcsolatban, 1 éve együtt is élünk. A páromnak előttem elég sok kapcsolata volt: hosszútávú és futó egyaránt, némelyikben hűtlen is volt. Ezért nem igazán tudok benne megbízni a múltját tekintve. Én vagyok az első, akivel összeköltözött, de miért lennék én más mint a többi..ő azt mondja nála ez már jelent vmit. Vannak velem hosszú távú tervei, szoktunk róla beszélni. Amúgy nem jár el itthonról. Én elég önbizalom hiányos nő vagyok és megbízni is nehezen tudok vkiben. Néha olyanokat mond amivel nagyon megbánt és még jobban csökken az önbizalmam és az iránta érzett bizalom is. Amit néha viccnek szán csak nekem nem az.Azt tudom hogy szeret, de nemtudom tudna e hosszútávon hűséges lenni. Ő egyébként 1 évvel idősebb, mint én és elég fontos számára a szex, mint általában minden férfinak.Én elég érzékeny vagyok sajnos, és elég féltékeny is amit próbálok leplezni. Ő viszont úgy érzem nem félt engem. Konkrét kérdésem nincs, de szívesen venném véleményét, tanácsát, amit előre is köszönök. Elnézést, ha hosszúra sikerült a levél.

        Ujpál Zsófia válasza a pszichológia témában

        Kedves Levélíró! A bizalom egy kapcsolat legfontosabb alapjainak egyike. És az bizony, hogy mennyire tudunk megbízni a másikban, nagyban függ attól, hogy mennyire bízunk saját magunkban, azaz hogyan vagyunk a saját önbizalmunkkal. Amikor az önbizalom a helyén van, akkor a másik egészséges féltése jelenik meg bennünk, ami természetes, ha szeretünk valakit. Hogy hosszabb távon elkerülje az ebből adód nézeteltéréseket, azt javaslom, foglalkozzon kicsit a saját önbizalmának erősítésével. Ennek számtalan útja, módja van, úgy mint önismereti csoportok, pszichológus, önismereti és önbizalommal foglalkozó könyvek, hogy csak néhányat említsek a lehetőségek közül. Az, hogy a párjának milyen az előélete, még nem jelent semmit sem. Sokszor tapasztaljuk azt, hogy a korábban szelíd, visszahúzódó férfi kalandozik félre, pont olyan, akiről sose gondoltuk volna. Ennek épp az ellenkezője is ugyanígy igaz lehet. A korábban Don Juanként viselkedő férfi lesz a hős szerelmes, odaadó partner. Ameddig egy férfi boldog a kapcsolatában, megkapja azt, amire szüksége van, mind lelki, mind pedig testi oldalról, addig nem merül fel benne a félrelépés leghalványabb vágya sem. Itt kivételt képeznek az önbizalomproblémás, bizonyításra vágyó férfiak, akik a saját önbizalmuk erősítése érdekében gyűjtögetik a trófeákat. De a leírtak alapján az Ön párja egyáltalán nem ilyen trófeagyűjtögető. Azt pedig, hogy ki az, aki hosszútávon tuti hűséges lesz, azt senki sem tudja megmondani, ezért ezt a félelmét próbálja meg elengedni. Minden jót és sok boldogságot kívánok!


        Ujpál Zsófia
        pszichológus

         Ujpál Zsófia

        Kérdés: 2010. november 07., 16:21; Megválaszolva: 2010. november 12., 18:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: