• Alvászavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        testvérem és szüleim egy hónapal ezelőttvették észre hogy kicsit elég fura nyőgés szerű hangokat adok ki magamból alvás közben mostmár durvább lett a helyzetem nagyokat ordítok nyőgök álmomba elég hangosan.álmaimra természetesen nem emlékszem reggel semmien rémálomra nemi álomra.reggel nem jelentkezk sem izzadás semmi gyanús.amikor orvosnál voltam nem említettem ezt a gondomat mindent rendben talált kivétel a szívzörejeimet amitől szintén félek mert nem tudom mi az és mitől elhet és hogy vajon kapcsolódik e az áavás zavaraimhoz.válaszát várom köszönettel

        Dr. Diószegi Judit válasza a alvászavar témában

        Kedves Levélíró! Alvó személy, ha hangosan kiabál, riadtnak tűnik, akár mozoghat is és nehezen nyugtatható meg, akkor ún. alvási rémület zavarról beszélünk. Az illető reggel nem emlékszik semmire, nyugodtan ébred. Állhat a háttérben pszichiátriai zavar is, ezért pszichiátert kellene felkeresnie. A szívzörej annyit jelent, hogy amikor orvosa fonendoszkóppal meghallgatta, akkor a szív felett hallot valamit. Ennek többféle oka és formája lehet, nem feltétlenül jelent olyan problémát amitől tartania kellene, hiszen akkor ezt jelezte volna orvosa.


        Dr. Diószegi Judit
        pszichiáter

        Dr. Diószegi Judit

        Kérdés: 2010. november 04., 23:30; Megválaszolva: 2010. november 07., 18:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: